AEB auto calibrate. "Stabilise on idle and wait"

Post Reply
Message
Author
joshnosh
Junior Member
Posts: 242
Joined: Wed May 30, 2012 9:42 am

AEB auto calibrate. "Stabilise on idle and wait"

#1 Post by joshnosh » Fri Sep 15, 2017 6:25 pm

So I'm trying to do some tinkering. And I need to run the auto calibrate. But it's not working.
The Instructions I remember being very clear before. But now it just sits there and dose nothing.

I did managed to get it to go past this stage a couple weeks back. It then went to "hold peddle stable" ect. Without ever requesting that I hold a certain peddel level. Any ideas?Image

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

joshnosh
Junior Member
Posts: 242
Joined: Wed May 30, 2012 9:42 am

Re: AEB auto calibrate. "Stabilise on idle and wait"

#2 Post by joshnosh » Fri Sep 15, 2017 6:29 pm

joshnosh wrote:So I'm trying to do some tinkering. And I need to run the auto calibrate. But it's not working.
The Instructions I remember being very clear before. But now it just sits there and dose nothing.

I did managed to get it to go past this stage a couple weeks back. It then went to "hold peddle stable" ect. Without ever requesting that I hold a certain peddel level. Any ideas?Image

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
I'm running firmware version 15.00 on an emer ECU. I have emer software 6.4.5.0 and 6.1.4.7

Nether work

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Brian_H
Intermediate Member
Posts: 1085
Joined: Mon Jan 23, 2012 12:21 pm
Location: Milton Keynes

Re: AEB auto calibrate.

#3 Post by Brian_H » Fri Sep 15, 2017 9:02 pm

Is your idle speed normally 1000rpm? That seems a bit high to me? Sounds like its waiting for you to let it go down to idle speed and its thinking its not there.

I'm guessing its the same vehicle as before - If so I'd think its either
Your rpm setting is wrong (its not detecting it correctly - does the dash readout agree with the lpg software?)
Or the idle is just too high for some reason (vacuum leak/stuck throttle/something else?)

joshnosh
Junior Member
Posts: 242
Joined: Wed May 30, 2012 9:42 am

#4 Post by joshnosh » Sat Sep 16, 2017 6:44 pm

That is the correct idle speed but I could lower it.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Brian_H
Intermediate Member
Posts: 1085
Joined: Mon Jan 23, 2012 12:21 pm
Location: Milton Keynes

Re: AEB auto calibrate.

#5 Post by Brian_H » Sat Sep 16, 2017 9:15 pm

If its easy to do I'd give it a try to see if it allows you to progress on with it. Otherwise would suspect you'd have to do a manual calibration from scratch or adjust what you've got.

Hopefully you might get some more input as there could be other options.

Post Reply